Søk i denne bloggen

onsdag 12. april 2023

Trump, konspirasjoner og demokratiske sammensvergelser og planer for en ny presidentperiode fra 2024.

Trump opplever og formidler konspirasjoner og sammensvergelser organisert av Demokratene for å stjele fra ham presidentvalget i 2020 og hindre ham fra å gjeninnta det hvite hus i 2025. Selv har han alt planene klare for gjeninntredelse.










Trump og konspirasjonene. Jeg har i en tidligere post på bloggen brukt mye tid på å skrive om Donald Trump både som presidentkandidat, president og senest som konspirasjonsutvikler etter et tapt presidentvalg som han mente han egentlig vant med klar margin. Valget ble, som de fleste vet, ifølge ham selv, stjålet fra ham av en sammensvergelse av utro valgmedarbeidere og -funksjonærer i en rekke stater deriblant Georgia som har fått spesielt mye oppmerksomhet. Dette etter at Trump selv ringte til Secretary of State der, Brad Raffensperger, og ba ham om å finne fram noen tusen stemmer som kunne sikre Trump valgseier i denne staten. Raffensperger "tapet" samtalen. Påstandene til Trump om valgjuks er ettertrykkelig tilbakevist. Hvorfor er jeg så opptatt av Trump? Det er flere grunner til det. Han er klart mulig presidentkandidat i USA ved neste valg. Men ikke minst er han interessant fordi han som USAs president med sine konspirasjonsideer er forbilde for andre statsledere og kandidater som ønsker å bli statsledere. Kan presidenten i USA gjøre det han gjør for å sikre seg makt, kan saktens andre gjøre det også. USA invaderte og bombet i sin tid Irak og Libya basert på "fantasier" om hva som foregikk i disse landene. Putin har gjentatte ganger vist til disse invasjonene for å forsvare sitt angrep på Ukraina. 

Demokratiske organiserte sammensvergelser. Senest har Trump bygget opp spenningen rundt konspiratoriske sammensvergelsen av demokrater som ønsker å få ham tiltalt for bestikkelser, skatte-unndragelser, skjødesløs omgang med hemmeligstemplede og graderte dokumenter og for mange aktive roller i kampanjen for å få det siste presidentvalget omstøtt til egen fordel. Dette er en grunnløs "heksejakt" ifølge Trump og han lykkes langt på vei å få sine tilhengere med på dette. Når han nylig møtte i et rettslokale for å erklære seg «ikke skyldig», kunne han fortelle offentligheten at han møtte funksjonærer i retten som gråt og ba ham om unnskyldning for at de var med på å plage ham på denne måten. Historien er ikke bekreftet av andre tilstedeværende i rettssalen, men den virker blant tilhengerne hans. Det gjør også Fox News Tucker Carlsons spesialkonstruerte utdrag av et uendelig antall timers opptak av stormingen av Kongressbygningen. Carlson hevder at denne viser at det hele forløp svært rolig, ingen ble skadet og at "turistbesøket" i Kongressbygningen ikke var noe forsøk på å hindre godkjenning av valgresultatet.

Planene klare for sitt Presidentskap fra 2024. Trump har allerede sine planer klare for en ny presidentperiode fra 2024. Han skal legge tollavgifter på import fra Kina og bruke inntektene til å bygge Amerika. Han vil ha en egen agenda for det han kaller patriotisk proteksjonisme som innebærer universelle tolltariffer kombinert med en grundig overhaling av amerikansk skattepolitikk. Han vil innføre et system for tolltariffer på import som er avhengig av produsentlandenes vilje til å devaluere sine valutaer. Andre hovedgrep i Trumps plan er å gjøre USA totalt uavhengig av Kina. Han vil også innføre det han kaller 21.-århundres merkantilisme i det amerikanske samfunnet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar